Používáme cookies a podobné technologie v nezbytném rozsahu pro správnou funkci webu.

Před procházením našich stránek se můžete seznámit s prohlášením o ochraně vašich osobních dat.


Ekopress

0
 
 

VÁŽENÍ ZÁKAZNÍCI, poslední objednávky k odeslání před koncem roku přijímáme 19.12. do 12,00 h. - poté již bude možné objednat pouze e-knihy ke stažení s úhradou platební bránou. Přejeme vám krásné Vánoce a těšíme se na vás v roce 2025
×
Výběr titulů
Němčina pro číšníky, kuchaře a gastronomii

Němčina pro číšníky, kuchaře a gastronomii

3. vydání

Höppnerová Věra


Cena: Kč 380,–


Vydavatel: Ekopress

Vyšlo: 2020/06

ISBN: 978-80-87865-61-3

EAN: 9788087865613

Stran: 278

Rozměr: B5

Provedeni: Měkká vazba


Poslechové texty v MP3



Poslechová cvičení ve formátu MP3

Stahnout audio soubory do Vašeho zařízení?
Ano Ne

Obsah a úvod


Adobe Reader

Cílem nového vydání učebnice je vštípit studujícím praktické jazykové dovednosti potřebné ve styku s hostem a seznámit je se základy německé gramatiky.

Obsahuje 27 lekcí, stručný mluvnický přehled, ukázky jídelních lístků, obraty ve styku s hostem, abecední seznam odborných výrazů, klíč k cvičením a německo-český slovník.

Východiskem každé lekce jsou krátké texty – rozhovory, ale i texty popisné či vyprávěcí. Obsahují modelové situace z praxe číšníka (přijetí hosta, nabídka, objednávka, zúčtování, dotazy hostů na ubytování, pamětihodnosti města a okolí, počasí apod.) Následuje slovníček, na který navazuje partie „Rozšiřujeme si slovní zásobu“, která je v přepracovaném vydání zařazena již od první lekce. Součástí oddílu mluvnice jsou nově poměrně rozsáhlá nácviková cvičení po výkladu každého jevu. Partie cvičení pak obsahuje cvičení komplexní, souborná, zaměřená na nácvik výslovnosti, mluvnických jevů v jejich propojení, poslechu i čtení. Převažují cvičení zábavná, při nichž žáci doplňují, kombinují a samostatně formulují. Nabídka cvičení je velmi pestrá a rozsáhlá.

Ve srovnání s předchozími vydáními učebnice byla nově zařazena poslechová cvičení v MP3, jejichž porozumění se prověřuje a slovní zásoba procvičuje.

Výrazně je posílena interkulturní složka – řada textů informuje o stravovacích návycích, kuchyni a dalších reáliích německy mluvících zemí a České republiky.

Zvýšená pozornost je věnována popisu jídel a technologickým postupům jejich přípravy. Vzhledem k potřebám praxe – porozumět projevu zahraničního hosta a reagovat na jeho přání – jsou v každé lekci soustavně procvičovány fonetické jevy, které působí českým mluvčím potíže. Tato cvičení jsou rovněž nahrána na CD a je vhodné výslovnost rodilých mluvčí imitovat.

Učebnice je vedena snahou zaujmout žáky zajímavými texty, aktivizovat je formou párové práce a zpříjemnit jim zábavnými cvičeními výuku němčiny co nejvíce.

Kniha je koncipována jako učebnice pro studující učilišt a středních škol zaměřených na veřejné stravování; ocení ji i profesionálové a zájemci z řad veřejnosti.